sende pakke

Få hjelp med å sende pakker i utlandet

Når det gjelder e-handel, Norge er på toppen. Men når det gjelder å sende pakker til utlandet, er vi blant de absolutte bunnen av EU. Det er stort potensial i å utvide vår online eksport – både for oss som nasjon, men også for deg som nettbutikk eier.

En av de største tjenestene du kan gjøre selv er å ta hensyn til dette markedet. Alt du trenger er å oversette nettbutikken din, og etablere fraktløsningerfor å sende pakker til utlandet. Hvis du får tak i disse to tingene, kan du utnytte et stort potensial som garantert å øke virksomheten din.

På Billigpakke.no svarer vi daglig på daglige henvendelser fra mange kunder som ønsker å lære om internasjonal frakt og deres potensial til å utvide kundebasen betydelig. Vi har et stort antall partnere vi kan referere til, som alle har sterk kompetanse både innenlands og internasjonalt.

Gjør butikken klar til å sende pakker i utlandet

Du kan raskt forberede butikken for internasjonale kunder. Det krever at du får litt penger kastet på en oversetter, og at du tenker på hvordan du vil få varene ut til kunder utenfor landet. Når du har koblet et annet land til butikken din, vil du snart finne ut at pengene er raskt recouped.

I mange år har vi hjulpet våre kunder med å få attraktive rabatter og løsninger innen frakt. Spesielt internasjonal frakt har vært i stor etterspørsel fra de som har kontaktet oss, og det har ofte vært et ekstremt uberegnelig marked for dem å komme  du skal vælge til dine forsendelser, hjælper vi gerne med at finde i gang med.            

Hvor mye koster det å sende pakker til utlandet?

Av åpenbare grunner bør du forvente en ekstra kostnad når du sender pakker til utlandet. Avstanden er åpenbart større, så det kommer til å ta mer drivstoff for å få varene levert.  Du bør imidlertid også være oppmerksom på at det kan koste litt mer hvis pakkene skal leveres med skip eller fly. Dette skjer oftest når du sender til land langt unna.  

Hvis du ofte sender pakker til utlandet, har du sannsynligvis lagt merke til at det er stor forskjell på å sende varene med fly eller skip. Skipet er alltid betydelig billigere, men også tilsvarende tregere. Så ikke forvent like mange ekspressleveranser med skip.

Men hvis kundene dine ikke har noe problem med å vente, kan du bli sendt til utlandet for nesten ingen penger – og noen ganger billigere enn hvis du sender innenlands. Det kan imidlertid ta opptil en måned før varene ankommer. Noen av våre kunder velger frakt for de «grunnleggende varene» de vet selger godt.

Noen av våre kunder har også valgt å ha et eksternt lager i landene de ofte sendertil. La oss gi et eksempel og si at du har en stor kundegruppe i Australia. Du vet at messing lysestaker og steingods fat er populære elementer i det området. Her oppretter du et eksternt lager der du blir sendt varer med skip en gang i måneden.

Her kan du få store mengder pakker sendt – uten at det er for dyrt. Når kunden bestiller en vare, tas den ut via vanlig kurer. Så kunden får en god opplevelse og rask frakt – og du vil ikke bli ødelagt fordi du har planlagt alt riktig.

Hvis du skulle tilby rask frakt, måtte du sende pakken fra Norge via fly, som en ekspresslevering. Dette vil koste deg mye mer og kunden vil ha pakken på omtrent samme tid uansett.

Hva bør jeg ta hensyn til når jeg sender pakker til utlandet?

Uansett hvilket land du sender til, vær oppmerksom på om det er noen lokale regler. Tollregler kan variere mye fra land til land. Det kan derfor være forskjell på både lovligheten av varene og også kravet til dokumentasjon. Hvis du ikke ønsker å gjøre deg kjent med disse tingene, er det ofte en god idé å bruke et selskap som har erfaring med frakt i selve landet som er relevant. Her kan du ofte gjøre en avtale med dem der de hjelper deg med riktig dokumentasjon.

Det er også en fordel når det gjelder å måtte snakke frem og tilbake med myndighetene. Hvis rederiet ditt har mange års erfaring med frakt til og fra Sør-Afrika, har de garantert noen ansatte som snakker språket og som vet hvem de skal ta opp i tilfelle problemer. Dermed kan det være at din lokale transportør kan komme opp med en litt billigere pris på levering, men samtidig kan det også være at han kommer til enighet i tilfelle noe skjer.

sende pakke utlandet

I tillegg til dokumentasjon og lokale regler, kan det også være noen mer praktiske ting som er gode å holde styr på. For eksempel har lastebiler på mer enn 7,5 tonn ikke lov til å kjøre på motorveier fra lørdag kveld til søndag kveld. Det er tillatt å kjøre på veiene, men dette er ofte ekstremt upraktisk. Derfor velger mange transportører å planlegge førerruter slik at det er så mye hviletid som mulig i løpet av denne tiden.

Hvis operatøren din ikke er klar over dette – eller klar over en lignende regel, kan det bety at du får feil råd fra starten, og kan i prinsippet bety at varene dine kommer sent. Derfor er det lurt å sjekke opp transportørens erfaring med å kjøre i landene du må sende til. Men, Det er langt fra alle handelsmenn som har tid til denne typen ting. Det er derfor de ofte bruker oss til å finne transportøren som passer best til deres behov. Vi har en god forståelse av selskapene vi jobber med, og vil derfor alltid bare foreslå det mest relevante for deg.