Hvordan enkelt sende pakker til Polen

Polen er et av de viktigste markedene vi har i EU. Det er derfor det er viktig at du kan sende pakker til polsk, da det er det største markedet i  Øst-Europa- og et av de største markedene ihele EU. Til tross for dette eksporterer vi svært lite til det polske markedet. Varer og tjenester for rundt 15 milliarder eksporteres til landet, og dette representerer om lag 3% av vår totale eksport.

Det er imidlertid store fordeler ved å øke innsatsen mot polske forbrukere. Som landet har sett massiv vekst de siste årene, betyr det også at befolkningen har fått mer penger mellom hendene. Det har vært mer plass til luksusvarer og forbrukere sulten på spesialvarer.

Hvem sender pakker til polen?

Hvor i det siste bare de større selskapene i Norge har sluttet seg til bølgen. Det er imidlertid ikke fullt så populært som Frankrike, Tyskland eller våre skandinaviske naboer. Det gir deg en unik mulighet til å være første-mover i et marked som kommer opp.

Produktene som tidligere ble eksportert til landet har i hovedsak vært i industri- og kunnskapssektorene. Det har, så å si, vært store selskaper gjør forretninger med store selskaper.

Norsk eksport til Polen har alltid vært – og er fortsatt – primært fokusert på halvfabrikata, medisin og annen kjemi, og mineraler og drivstoff. Dette har resultert i at rederiene sender pakker til Polen ofte å kunne håndtere enhver forsendelse. Alt fra kjemisk transport til post er ekstremt lett å bli sendt av gårde.

De aller fleste av partnerne vi refererer til her på nettstedet har også distribusjonsnettverk i Polen, noe som betyr at du får en rask og effektiv levering – hver gang. Som landet er innenfor kjøreavstand, du også unngå å konsentrere seg om frakt og flyfrakt, og i stedet kan du dra nytte av lastebiltransport. Det bidrar til å holde løsningene fleksible og billige.

Hvis du har mer regelmessige leveranser, eller leveranser av litt tyngre natur, har noen av våre partnere også en spesielt god kunnskap om togfrakt, hvor spornettet til Polen igjen er svært effektivt.

Hvorfor sende pakker til polen?

Uansett hva bedriften din har å gjøre  med, er det stor sannsynlighet for at det er en polsk kjøper som ønskerdet. Det er også relativt enkel tilgang til kreditt, hvor de rangerer som #32 av 190 land. Med andre ord, det er nok av penger å bli gjort for deg hvis du tar Polen inn i markedene dine.

Samtidig er den polske økonomien en av EUs raskest voksende, og det ser ikke ut til at de har tenkt å slappe av for tiden. I tillegg er Polen på toppen når det gjelder byråkrati for import/ eksport. Dermed vil du oppleve svært få stoppblokker når du handler med polske selskaper og forbrukere.

Situasjonen med Polen er ganske unik ved at du har å gjøre med et raskt utviklingsland, en økende kjøpekraft blant forbrukerne – og som også ligger i EU. Alt dette er den perfekte cocktailen som bare venter på å bli servert.

Jysk er et av selskapene som for 20 år siden tok skrittet og startet opp fysiske butikker i Polen. Gjennom årene har kjeden lagt merke til at polske forbrukere har beveget seg mye mer bort fra den «billigste-er-beste» mentaliteten. I stedet handler det mer om å få valuta for pengene – og hvis det koster litt mer, er det slik det er. Samtidig er det også økt etterspørsel etter dekorative varer i butikkene, noe som signaliserer at det ikke lenger bare handler om å fylle  hjemmet, men mer at du også skal føle deg komfortabel.

Dette, kombinert med økt etterspørsel etter importerte «luksusvarer» som god rødvin, deilig mat og lignende, signaliserer også i en grad at dette er en positiv utvikling.

Hvordan sender jeg pakker til polet billigste?

Som nevnt tidligere, i mange tilfeller kan du få spesielt sterke priser for frakt til Polen. Den billigste er vanlig containertransport eller gruppering. Men kjøl / fryse kan gradvis oppnås til ganske gunstige priser.

sende pakkek til polen

Den billigste for deg vil være hvis du på en eller annen måte kan standardisere forsendelsene dine. Her snakker vi både om emballasje og vekt, men også når det gjelder leveringstider. Hvis du kan planlegge leveransene dine slik at du ikke trenger å betale express, kan du spare mye penger i det lange løp. Det kan være en fordel å inngå permanente avtaler med noen utvalgte polske butikker, da her kan du sende varer regelmessig.

Etter hvert som eksporten til Polen fortsetter å øke, er det også alltid endringer i fraktmarkedet. Derfor er det lurt å følge her på vår side og sammenligne priser hver gang du må ha levert en pakke.