Styrke virksomheten din med billig frakt

Hvis du gjør en levende shopping med kundene dine (som vi sannsynligvis alle gjør), så kan det være mange fordeler i å undersøke hvordan du får billig frakt.

Tusenvis av norske selskaper er hver dag avhengige av at frakten opptrer som forventet. Både som mottaker og avsender er det ekstremt viktig at du har mestret at du alltid har den beste løsningen. Det kan være vanskelig å holde styr på i en hektisk hverdag, med mange andre beslutninger som skal tas.

Dette hjelper deg ofte ikke å bli sjekket opp på løsningene dine, og dette kan bety at du går glipp av noen besparelser. Ved å sikre at du får billig frakt, du kan ofte slippe store summer til virksomheten din.

Spar billig frakt for bedriften din

Mange av kundene som kontakter oss for å få hjelp med frakten deres, blir ofte overrasket over hvor mye de faktisk kan spare. For eksempel, hvis du er eier av en nettbutikk – og til og med en liten en av disse, kan du få flere tusen kroner utgitt.

La oss anta at du selger i gjennomsnitt 20 varer om dagen, vil du sende ca 7000 varer innen et år.

Hvis du sørger for at du alltid går for så billig frakt som mulig, er det ikke urealistisk at du kan spare 20,- per forsendelse. I dette tilfellet vil det bety en kontantbesparelse på NOK 140.000. Vi lar det være et øyeblikk. Og her er det sikkert at dette er en relativt liten nettbutikk. Hvis du sender pakker ut av landet, kan besparelsene åpenbart bli enda større. Og i denne beregningen har vi ikke engang inkludert returinnsats og feil i forsendelsene. Så i virkeligheten vil besparelsene ofte være mye høyere.

Det er imidlertid ikke bare relevant hvis du har en nettbutikk. Mange produksjonsselskaper er også avhengige av en effektiv frakttjeneste for å få delene ut til kunder og andre avdelinger. Her vil du også kunne spare mye penger ved å sjekke at du alltid har så billig frakt som mulig. Jo tyngre og større du bærer, jo høyere pris – og dermed besparelsene.

Hvordan sikre billig frakt for din bedrift

Det er ganske klart at du kan spare mye penger ved å se gjennom fraktløsninger selv. Men hvis du er som de fleste danske handelsmenn, så har du sannsynligvis ikke tid til å gjennomgå de nåværende daglige listene på frakt.

Heldigvis er det enklere metoder for å sikre at du får så billig frakt som mulig. For en god stund har vi hjulpet både private og bedrifter med å spare penger på forsendelsene sine uten å måtte gå på akkord med kvaliteten.

Ved å bruke frakt kalkulatoren vår, kan du om noen sekunder sjekke opp at du betaler riktig frakt. Vår kalkulator sammenligner dagens priser fra alle de største transportørene, og du kan få priser for alt fra levering av brev, til fraktbeholdere.

På denne måten kan du sørge for at du aldri betaler for mye for forsendelsene dine igjen – uten at du trenger å bruke hav av tid på den.

Hvordan finner jeg den rette løsningen for bedriften min?

Det kan virke attraktivt at du alltid bare gå for det billigste alternativet. Og selv om det åpenbart er der du sparer mest til å begynne med, bør du heller vurdere dine behov. Det handler om å finne den billigste frakten for dine behov.

For å gjøre det litt klarere, la oss gi deg et annet eksempel. For et produksjonsselskap som er avhengig av reservedeler for å holde produksjonen i gang, kan en forsinkelse være mye dyrere enn frakten. I dette tilfellet bør du betale mye mer oppmerksomhet til stabiliteten til transportøren i stedet for hva en enkelt levering koster. Her kan det ofte være bedre fornuftig å gi 20,- mer, for et fraktselskap som tilbyr ekspresslevering eller et utvidet sporingssystem.  

En annen måte å vurdere dine behov er hva kundenes behov og ønsker er. Forventer kundene at de skal få pakkene sine levert til døren dagen etter kjøpet? Eller vil de bare hente pakken i en pakkebutikk? Ved å sørge for at du forstår kundenes behov og ønsker, vil du bli mye enklere ved å finne den rette løsningen for din bedrift – og dette vil til slutt bety at du får så billig frakt som mulig.